Samenwerking & Toewijding

DOOR EN VOOR PROFESSIONALS

Madeleine Witte-Vrees

Eigenaar en Amazone

Telefoon: +31 (0)6 - 22 77 10 95

Wie is madeleine Witte-Vrees:

Op jonge leeftijd begon Madeleine met rijden. Na een aantal jaar recreatief gereden te hebben begon ze op haar vijftiende serieuzer te rijden met Zorba. Madeleine, inmiddels verknocht aan de paardensport, kreeg de kans om in Engeland voor Sandy Pfleuger te gaan rijden. Door het rijden van haar getalenteerde paarden heeft Madeleine zich goed kunnen ontwikkelen.

Eenmaal terug in Nederland had Madeleine al snel een aantal paarden in de ZZ-L en ZZ-Z. Op haar twintigste maakte ze dan ook kennis met de grotere, nationale concoursen. Met Feliki groeide ze al snel door naar het Grand Prix niveau en samen behaalden zij de nodige successen. Madeleine kreeg ook Allegretto te rijden in de Grand Prix bij voormalig amazone Tineke Bartels.

Madeleine traint bij Anky van Grunsven, thuis kijkt Nico regelmatig mee. Met Madorijke, Patser, Rolex, Vontango, Vitana, Umlimited, Charmeur, Cennin, Wynton en Zaragoza wist Madeleine ook vele successen te behalen. "Gelukkig weet Nico elk jaar weer een aantal jonge getalenteerde paarden te vinden, daardoor ben ik verzekerd van opvolgers." aldus Madeleine.

In 2012 werd Madeleine door bondscoach Sjef Janssen toegevoegd aan het Olympisch kader dressuur. Met Vontango maakte ze kans op deelname aan de Olympische Spelen in Londen. Helaas overleed het paard onverwacht op tienjarige leeftijd.

Met de KWPN goedgekeurde hengsten Wynton, Charmeur en Cennin weet Madeleine op dit moment hoge ogen te gooien in de internationale dressuurring. Maar ook met paarden waar ze maar mee voor een korte tijd een combinatie was zoals Unlimited en Vitana reed Madeleine over de 70% in de Grand Prix. Met Cennin is Madeleine recent toegevoegd aan het Olympisch kader. Uiteindelijk is Madeleine eerste reserve geworden voor de Olympische Spelen in Rio. Tevens staat Madeleine op plaats 27 van de World Ranking.